Het Zorgelooshuys

"Hier kun je jezelf zijn"

Het initiatief

De initiatiefnemers van het Zorgelooshuys, Collinda Verhoeve en Ida Verbiest, die in hun werk te maken hebben met de zorg voor mensen met dementie, maakten zich bezorgd over de tijd nadat iemand de diagnose ‘dementie’ heeft gekregen.

Het idee voor het Zorgelooshuys is gebaseerd op bestaande initiatieven van het concept “Odensehuis”. Er zijn nu 10 Odensehuizen in Nederland.

news image

Wat doen we

Veel mensen die te horen krijgen dat zij lijden aan een vorm van dementie, zijn nog lang niet zorgbehoevend en komen daarom niet in aanmerking voor professionele zorg. Bij de diagnose “dementie” stort hun wereld in elkaar en moeten zij zelf maar zien de confronterende boodschap te verwerken.

Er zijn nauwelijks plekken waar zij terecht kunnen met hun vragen en wensen. Voor deze mensen en hun familie, vrienden en kennissen is het Zorgelooshuys bedoeld: een inloophuis waar u de hele dag welkom bent en uw hoofd kunt leegmaken.

Het Zorgelooshuys voorziet in de behoefte aan informatie, aan contact met lotgenoten en actief deel kunnen blijven uitmaken van de samenleving, en aan hulp bij het omgaan met dementie.

Wat is er nog meer te doen

U bepaalt zelf wat u gaat doen: de krant lezen, samen met anderen activiteiten organiseren die bij u passen en leuk vindt. Bijvoorbeeld wandelen, meehelpen met de dieren, koken, uitstapjes maken, spellen doen of muziek maken enz.

Waar en wanneer:

De opening is op 21 september 2016 in wijkhuis De Wieken. Daarna gaan we van start.

Iedere maandag van 13.30 tot 16.30 uur: locatie kinderboerderij Minnebeek

Adres: Ambrozijnberg 202 te Roosendaal (auto parkeren bij frites zaak Minnebeek en dan het pad rechts volgen en bij zwarte poort naar binnen, let op dat u de poort goed sluit).

Iedere dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 09.30 tot 16.00 uur: locatie wijkhuis De Wieken (Gezellelaan 45)


De coördinatoren zijn bereikbaar via:

Marga Koster: 06 13 17 53 76, zorgelooshuys@zorgeloosleven.nl

Ida Verbiest: 06 30 10 25 51, zorgelooshuys@zorgeloosleven.nl