Zorgelooshuys

Hier kun je jezelf zijn!

De initiatiefnemers van het Zorgelooshuys, waaronder Ida Verbiest, die in hun werk te maken hebben met de zorg voor mensen met dementie, maakten zich bezorgd over de tijd nadat iemand de diagnose ‘dementie’ heeft gekregen. Het idee voor het Zorgelooshuys is gebaseerd op bestaande initiatieven van het concept “Odensehuis”. Er zijn nu inmiddels meer dan 10 Odensehuizen in Nederland.

Voor wie zijn wij er?

Wij zijn er voor mensen die problemen met hun geheugen (het niet- pluis- gevoel) ervaren en voor mensen die te horen krijgen dat zij lijden aan een vorm van dementie. Ze zijn nog lang niet zorgbehoevend en komen daarom niet in aanmerking voor professionele zorg. Ook bij familieleden, mantelzorgers, vrienden en kennissen kunnen problemen met het geheugen veel vragen oproepen. Bij de diagnose of vermoeden van “dementie” stort de wereld in elkaar en moeten zij zelf maar zien de confronterende boodschap te verwerken. Wij merken dat mensen vaak in onzekerheid verkeren omdat het soms een tijd kan duren eer er een diagnose is.

U heeft voor het Zorgelooshuys GEEN indicatie of verwijsbrief nodig.

Wat doen wij?

Er zijn nauwelijks plekken waar zij terecht kunnen met hun vragen en wensen. Voor deze mensen en hun familie, vrienden en kennissen is het Zorgelooshuys bedoeld: een inloophuis waar u de hele dag welkom bent en uw hoofd kunt leegmaken. Het Zorgelooshuys voorziet in de behoefte aan informatie, aan contact met lotgenoten en actief deel kunnen blijven uitmaken van de samenleving, en aan hulp bij het omgaan met dementie.

Eén keer per maand wordt er voor mantelzorgers een lotgenotengespreksgroep georganiseerd.

U bepaalt zelf wat u gaat doen: de krant lezen, samen met anderen activiteiten organiseren die bij u passen en leuk vindt. Bijvoorbeeld wandelen, meehelpen met de dieren, creatief bezig zijn, uitstapjes maken, spellen doen of muziek maken enz.

Openingstijden:

Maandag van 13.30 tot 16.30 uur in kinderboerderij de Minnebeek (Ambrozijnberg 202 in Roosendaal)
Dinsdag tot en met vrijdag van 09.30 tot 16.00 uur in Wijkhuis de Wieken (Gezellelaan 45 in Roosendaal)

Voor meer informatie bel met onze coördinatoren:

  • Ida Verbiest: 06 30 10 25 51
  • Marga Koster: 06 13 17 53 76terug naar locaties


klik hier om naar de facebookpagina te gaan