Dagbesteding

Zorgeloos Leven biedt op vier verschillende locaties specifiek dagbesteding aan, namelijk op Helios, Buitenhof en De Rozemarijn (ook een Steunpunt). Deze worden onder andere bezocht door bewoners van de centra voor Wonen & Zorg van Groenhuysen, maar ook door mensen die zelfstandig wonen buiten de centra voor Wonen & Zorg. De meeste dagbestedingen hebben tevens een inloop- en steunpunt.

Dagbesteding is bestemd voor mensen die zelfstandig wonen, maar overdag extra zorg of behandeling nodig hebben.

De voordelen van dagbesteding:

  • U kunt één of meerdere dagdelen per week komen voor dagbesteding als u zelfstandig woont en overdag extra zorg en/of behandeling nodig heeft.
  • Deelname aan dagbesteding ontlast ook uw mantelzorger

Voor deelname aan de dagbesteding heeft u over het algemeen een indicatie. Voor het aanvragen van een indicatie voor dagbesteding kunt u contact opnemen met het Wmo-loket van uw gemeente. In een keukentafelgesprek wordt uw zorgvraag besproken. Wij willen u erop wijzen dat u voor het aangaan van een keukentafelgesprek gebruik mag maken van cliëntondersteuning. Dit kan via MEE West-Brabant of via de vrijwillige cliëntondersteuner van KBO Brabant.

Het Wmo-loket van uw gemeente is telefonisch als volgt bereikbaar:

  • Halderberge: 14 0165
  • Moerdijk: 14 0168
  • Roosendaal: 14 0165
  • Rucphen: 0165 - 34 99 90

Tevens is er een particulier tarief voor deelname aan de dagbesteding. Hierdoor is men niet afhankelijk of maar deels afhankelijk van een indicatie vanuit de gemeente.

terug naar locaties