Inloop- en Steunpunten

Zorgeloos Leven heeft acht steunpunten. De steunpunten worden veelal bezocht door bewoners van de omliggende wijk. Een aantal steunpunten hebben tevens een dagbesteding.

De inloop- en steunpunten lopen voorop als het gaat om maatschappelijke ontwikkelingen. Ouderen worden door de nieuwe Wetgeving geacht steeds langer zelfstandig te blijven wonen. De inlooppunten bieden hierbij letterlijk ondersteuning. Op deze locaties wordt een scala van activiteiten georganiseerd waarbij er zeker gestreefd wordt om jong en oud te integreren. Voor het bezoeken van de inloop- en steunpunten heeft u geen indicatie nodig.

Gevarieerd aanbod activiteiten
We streven ernaar om laagdrempelig te zijn en in samenwerking met andere organisaties in het dorp proberen we zo goed mogelijk in de behoeften van onze oudere medemens te voorzien. Mensen kunnen altijd binnenlopen voor een bakje koffie, meedoen met een spelletje of suggesties doen voor bepaalde activiteiten. Een heel belangrijk onderdeel is het eetpunt. Samen met elkaar eten geeft zoveel meer gezelligheid en kan mensen uit hun isolement halen. Nieuwsgierig naar de eetpunten? Onder Services bovenaan de pagina kunt u meer informatie vinden.

Deelnemen aan computercursussen is geen enkel probleem. Er is verder nog een studiekring voor alleenstaande ouderen en maandelijks wordt er op ieder steunpunt een communieviering gedaan. De kapper komt wekelijks langs en ook de pedicure ontbreekt niet. De activiteit ‘Meer Bewegen Voor Ouderen’ is zeer geliefd onder onze bezoekers.

Informatiebijeenkomsten
We organiseren ook informatiemiddagen en/of avonden. Zowel medische als financiële zaken komen hierbij aan de orde en worden steevast bezocht door bewoners, familie en dorpsgenoten.

Enthousiast team
We hebben een geweldig enthousiast team, zowel personeel als de vrijwilligers waar we trots op zijn! Samen zetten we onze schouders eronder om elke locatie tot een succes te maken. Ons doel is om te zorgen dat alle wijken en dorpen van de gemeentes een eenheid vormen waarbij de eigen identiteit behouden blijft en waarbij deskundigheid, warmte en gezelligheid in een hoog vaandel staan.

Waar?

terug naar locaties